scaune directoriale pentru manageri

CE SCAUN DIRECTORIAL PREFERA UN MANAGER DE SUCCES?

Cum arata biroul unui manager de succes? Ce scaun de birou i s-ar potrivi unui om cu asemenea atributii?

Nu ezita sa ramai pana la final pentru ponturi si sfaturi utile in acest sens.

Intai de toate, trebuie clarificat ca exista manageri de succes care nu au un birou deosebit, sau sunt cazuri de manageri de top, care nici macar nu opteaza pentru o camera speciala in cadrul careia sa isi desfasoare activitatile. Multi dintre acestia, au un spatiu dedicat muncii decorat intr-un stil cat mai profesionalist si curat cu putinta. Dar, un scaun directorial de calitate nu va lipsi niciodata din schema de amenajare a unui birou pentru un manager de succes.

Deja am discutat despre sfaturi generale despre cum sa alegi un scaun potrivit de birou, dar in acest articol, avem in prim-plan un job, care presupune statul la birou multe ore pe zi. Pentru ca sarcinile unui manager sunt mai importante si mai multe decat ale unui simplu angajat, evident, va petrece si mai mult timp intre peretii biroului sau si automat, pe scaunul sau.

Scaunul directorial trebuie sa inspire profesionalism

Prima impresie pe care trebuie sa o dea scaunul este cea de profesionalism. Avand un rol atat de important, aspectul nu este un criteriu chiar superficial, de aceea inedit ar fi, sa aiba un scaun impozant cu o multitudine de functii, dar in acelasi timp cu un aspect clean, ingrijit si sofisticat.

Revenind la timpul pe care un manager este nevoit sa il petreaca in biroul sau, cred ca cel mai de pret atu pe care il poate avea un scaun destinat unui manager, este confortul. Nu isi doreste nicio companie ca seful ei sa fie obosit, mereu victima durerilor ingrozitoare de spate si recalcitrant din cauza acestora. De aceea, noi consideram ca cel mai potrivit raspuns la intrebarea din titlu, ar fi un scaun confortabil, care sa fie potrivit de moale pentru a se putea relaxa muschii, dar suficient de teapan, pentru a mentine postura dreapta, demna de un lider.

Ce culori prefera managerii pentru scaunul directorial?

Culoarea scaunului, este de cele mai multe ori o preferinta personala, nu prea are de-a face cu postul pe care il detine cineva. Cel putin asa s-ar gandi un om normal, fara ochi format in acest sens, insa noi, fiind specializati in acest domeniu, recomandam managerilor scaune in culori dechise, deoarece acestea emana profesionalism si eleganta. Dati-ne voie sa fim putin superficiali, un sef trebuie sa aiba un scaun de birou special, desoebit, chiar si in simplitatea sa sa se strecoare o urma de bun-gust si de eleganta.

Multi manageri, din experienta noastra, nu pun accent pe aspectele importante ale unui scaun. Mai exact, nu tin cont daca spatarul este reglabil, daca rotile aluneca, daca manerele se ridica, daca se poate ajusta inaltimea. Considera a fi biroul un simplu loc, in care isi petrec cele cateva ore, pe cand, atitudinea corecta, ar fi sa priveasca biroul ca pe o a doua casa si sa il amenajeze in asa fel incat sa se simta ca relaxati.

Sa fie un mediu prielnic muncii, sa fie un mediu relaxat, curat, aerisit, fara culori prea indraznete, piese de mobilier complexe sau un scaun de birou prea banal. Toate aceste elemente compun biroul ideal pentru un manager de succes, care se concentreaza pe propriile indatoriri.

Cu acest articol am dorit sa va cream o perspectiva referitoare la cum arata sau cum ar trebuie sa arate un scaun de birou ideal pentru un manager. Succesul managerului nu tine de scaunul pe care acesta il are, ci din randamentul pe care il da stand pe scaunul potrivit. Productivitatea sa va creste instant, din momentul in care va descoperi scaunul care se pliaza pe nevoile sale, care pot diferi de la om la om.