cum integrezi scaunul de birou in decor

Cum integrezi scaunul de birou in decor, in functie de culoare?

Culoarea poate influenta starea de spirit, productivitatea, cultura si conectivitatea – iti poate realiza sau destrama decorul biroului tau.

Schemele de culori pentru birou – ce rol au?

Schemele de culori potrivite pentru birou pot face o declaratie despre imaginea unei marci, a unui brand sau a unei persoane – starea de spirit care cauta sa-i inspire pe clienti si energia pe care incearca sa ti-o aduca decorul biroului. Culoarea, sincronizata cu textura, este poate cel mai influent si puternic element al designului interior comercial. Culoarea unui scaun de birou ieftin sau de lux poate ridica, scadea, usura sau inspira forta de munca.

Pentru a va inspira si a realiza urmatorul design al biroului, am adunat culori pentru a va ajuta sa intelegeti influenta pe care o are culoarea asupra amenajarii biroului dumneavoastra.

Ce semnificatie au culorile?

In ceea ce priveste anumite culori si combinatii de culori, s-a demonstrat ca:

  • Albastrul este o culoare folosita in mod obisnuit la locul de munca, deoarece se poate dovedi a avea un impact pozitiv asupra productivitatii si este folosit frecvent in spatiile de lucru in plan deschis.
  • Galbenul este privit ca o culoare optimista care inspira un nivel crescut de creativitate si culoarea poate sa fie  gasita in multe spatii de lucru creative, in special in zonele concepute pentru colaborare si in sali de intalnire mai mici.
  • Verdele poate avea un impact calmant si, deoarece este mai putin dur pentru ochi, poate reduce oboseala.
  • Albul poate face anumite spatii sa para mai mari, dar nu inseamna ca totul trebuie sa fie alb si steril, adica trebuie sa fie o culoare utilizata cu moderatie.

Este important sa nu te uiti doar la culoarea peretilor, ci si sa te uiti la aducerea culorii prin mobilierul de birou, tavanul, pardoseala sau covorul si, de asemenea, folosind suprafete sau texturi naturale pentru a introduce cateva tonuri naturale.

Scaunul de birou – ce culoare, oare?

Culorile scaunelor de birou nu sunt doar optiuni de personalizare. Ele pot fi legate de o semnificatie mai profunda, care adesea se intoarce la modul in care oamenii interactioneaza cu lumea inconjuratoare. Vom exemplifica rolul culorii in functie de utilitatea ei prin integrarea in decor a scaunului de birou.

Scaun birou Albastru

scaun birou albastru

Culoare recunoscuta pentru efectul calmant (cunoscuta pentru reducerea tensiunii arteriale si a respiratiei), daca este utilizata corect, ii poate ajuta pe cei care lucreaza cu sarcini complexe. Scaunele de birou albastre sunt o alegere excelenta pentru birourile moderne. Albastrul poate spori, de asemenea, eficienta si concentrarea.

Pentru scaun birou albastru click aici

Scaun birou Galben

scaun birou galben

O culoare indrazneata, optimista, este folosita pentru a sugera energie si luminozitate. Pe langa faptul ca este folosita in medii care se ocupa de copii, culoarea galbena este, de asemenea, grozava pentru a imbunatati creativitatea, a incuraja concentrarea si a promova inovatia. Industriile creative din IT, designul UX sau agentii de publicitate folosesc diverse scaune de birou si accesorii galbene pentru a imbunatati starea de spirit a spatiului.

Pentru scaune birou galbene click AICI

Scaun birou Verde

scaun birou verde

Adesea asociata cu natura, culoarea verde este o culoare recomandata pentru spatiile care trebuie sa prinda viata. Desi nu prea multi oameni aleg culoarea verde pentru scaunul de birou, lucrurile s-ar putea schimba, mai ales in birourile moderne unde nu exista o limita reala a culorilor care pot fi folosite.

Pentru scaun birou verde click AICI

Scaun birou Alb

scaun birou alb

Scaunul de birou alb  reprezinta puritatea, lumina si ideea unui spatiu linistitor, avand un farmec aparte care le recomanda in diverse birouri si afaceri. Cei care doresc sa adauge lumina si sa lumineze un mediu de birou pot folosi scaunele de birou albe ca prim pas catre directia corecta.

Pentru scaun birou alb click AICI

Scaun birou Negru

scaun birou negru

Una dintre nuantele preferate pentru scaune de birou si alte accesorii de birou, negrul nu este pretentios si poate lua putin din lumina dintr-un birou. Este si o culoare recomandata in scopuri de intretinere, deoarece praful sau petele nu sunt la fel de vizibile ca pe alte culori. Desigur, functioneaza bine cu birourile negre, dar ofera un contrast si pentru birourile albe. Un alt atribut distinct al negrului este acela de atemporalitate, spre deosebire de alte culori vii, fiind putin  probabil ca negrul sa dispara din cauza schimbarilor de directie a designului in viitor.

Pentru scaun birou negru click AICI

Fiecare birou are un stil, fie ca este vorba de culori puternice in intregul birou sau daca se incadreaza intr-un design mai neutru. Oricum, culoarea scaunului de birou are potentialul de a completa sau de a intra in conflict cu decorul biroului, deci integreaza cu grija scaunul tau de birou in functie de culoarea lui.