scaun de birou ergonomic

SFATURI DESPRE CUM SĂ ÎȚI CUMPERI UN SCAUN DE BIROU ERGONOMIC

De ce sa cumpar un scaun ergonomic? E mai bun decat unul normal?”

Afla raspunsurile acestor intrebari, alaturi de noi.

Scaunele ergonomice sunt concepute pentru a crea confort in spatiul de lucru. Este elaborat in asa fel incat, sa poatamentine o pozitie corecta a umerilor, spatelui si a soldurilor, tocmai pentru ca persoana care ilutilizeaza, sa reziste cat mai multe ore stand pe el, faracomplicatii ulterioare.

Exista o serie de beneficii care sa te convinga sa achizitionezi un astfel de scaun ergonomic, si anume:

– Sanatatea: ajuta la diminuarea durerilor de spate, ofera suport coloanei, reduce durerile umerilor.

– Confort: promite mentinerea unei pozitii confortabile pe tot parcursul programului de lucru.

– Imbunatatirea productivitatii: datorita confortului, utilizatorii scaunelor ergonomice petrec mai mult timp la job, studiile au demonstrat o crestere de aproximativ 17%, odata cu introducerea scaunelor ergonomice pe piata.

Iata 6 sfaturi care sa faciliteze alegerea unui scaun ergonomic

Daca pe piata exista mai multe optiuni de scaune ergonomice si nu esti decis sau nu esti convins ca iei decizia potrivita, urmareste-ne pas cu pas.

  1. Scaunul trebuie sa fie ajustabil, astfel incat sa se plieze pe inaltimea celor care il folosesc. Ca reper general, ar trebui sa fii asezat, astfel incat, coapsele sa fie perfect orizontale cu podeaua, la un unghi cat mai exact. Cautati ca parghia care ajuta la ridicarea sau la coborarea scaunului, sa fie la indemana utilizatorului.
  • Acesta trebuie sa aiba, de asemenea,manere ajustabile, pentru a facilita gasirea unei pozitii corecte a mainilor. Din nou, acest lucru este recomandat pentru o tinuta comoda. Depinde de fiecare individ in parte si de felul in care prefera sa stea la birou, insa sugeram sa respectatiindicatiile universale.
  • Un material “respirabil”: cu alte cuvinte, sa fie confectionat dintr-un material care sa permita circulatia aerului, astfel incat persoana care foloseste scaunul, sa nu transpire sau sa nu se incalzeasca, in urma sederii indelungate pe acel scaun ergonomic. Este recomandat, totodata, sa nu optati pentru un scaun prea moale, pentru ca nu va facilita in niciun fel postura, dar nici foarte auster, din exact acelasi motiv.
  • Suport lombar: este imperios necesar sa gasiti un scaun ergonomic care sa ofere suport lombar, adica cu o forma naturala, care sa o urmeze pe cea a coloanei vertebrale a dumneavoastra. Spatele trebuie sa fie in permanenta arcuit, pentru a nu ceda pe parcursul programului. Este important ca presiunea exercitata asupra discurilor lombare sa fie minimizata.
  • Roti usor de rulat: in ciuda banalitatii acestui aspect, ati fi surprinsi de importanta pe care o are. Indiferent de activitatea pe care o desfasurati de pe scaunul pe care stati, este important ca rotile sa fie compatibile cu podeaua, pentru a permite o alunecare usoara, dar stabila, in acelasi timp. Rotile usor de rulat, va pot facilita accesul dintr-un colt al incaperii in celalalt.
  • Adancime si latime suficiente: evident, aceste doua caracteristici sunt importante pentru confort. Daca estiinalt, este recomandat sa optezi pentru un scaun cu o adancime mai mare, iar unul mai putin adanc, fiind ideal pentru cei scunzi.

La final, v-am pregatit o serie de sfaturi cu caracter general, pentru a va impinge spre achizitonarea unui scaun corespunzator, pentru  avea parte de cat mai multe ore placute, la job :

  • Mentine o postura buna, corecta: un scaun ergonomic nu va face treaba de unul singur, daca nu vei respecta regulile universale ale posturii perfecte.
  • Reduceti miscarile repetitive.
  • Faceti pauze la o ora, maxim doua.
  • Odihniti-va ochii, in mod regulat.

Oamenii isi petrec aproximativ o treime din zi la locul de munca, iar in ultimii ani, tehnologia a tintuit o sumedenie de oameni, la birourile lor. Fara o configuratie corespunzatoare a spatiului de lucru, pot aparea probleme de sanatate. De aceea, este foarte important sa se acorde atentie alegerii corecte a scaunului de birou. Speram ca v-am ajutat!